1 Mayıs 2010 Cumartesi

PEYNİRLİ KABAK DOLMASI

MALZEMELER
4-5 adet kabak
500 gr beyaz peynir
300 gr kaşar peynir
1-2 adet havuç
tuz,karabiber,pulbiber
1 adet domates,1 adet sivri biber
YAPILIŞI
Kabakları boyutuna göre 2 ye 3 e kesip oyunuz.Beyaz peyniri ufalayınız.İçerisine domates rendesi,ince kıyılmış yeşil biber,tuz,karabiber ilave ederek karıştırınız.Oymuş olduğunuz kabakların içerisine doldurunuz.Havuçları halka şeklinde doğrayınız.Kaşarı rendeleyiniz.Doldurmuş olduğunuz kaşar rendesini kabakların üzerine serpiniz.Halka havuçlarıda üzerine koyup 200 derecelik fırında kaşarlar pembeleşinceye kadar pişiriniz.Sıcak olarak tavuk yemeklerinin yanında servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder