9 Nisan 2010 Cuma

ÇİĞ BÖREK















MALZEMELER
Hamur için:3 su bardağı
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
İç malzemeleri:250 gr kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:Unu uygun bir kaba eleyiniz.Üzerine tuz serpiniz.Su ile kulak memesinden biraz daha sert bir kıvamda hamur hazırlayınız.Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek dinlendirmeye bırakınız.Bu arada soğanları ince kıyınız.maydanozları kıyınız.Dana kıymasına kıyılmış maydanoz,soğan,karabiber ve tuz ilave ediniz.Dinlenmiş olan hamurları oklavayla tatlı tabağı boyunda 2 cm kalınlığında yuvarlak bir biçimde açınız.Açmış olduğunuz hamurların ortasına kıymalı içten ilave ediniz ve D şekli vererek kapatınız.Bir tavada bol sıvı yağını kızdırınız.Bu yağda börekleri kızartınız.Sıcak olarak servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder