12 Nisan 2010 Pazartesi

KAŞARLI HİNDİSTAN CEVİZLİ PATATES PÜRESİ
















MALZEMELER
4-5 adet patates
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay bardağı süt
yeterince tuz
1 çay kaşığı karabiber varsa beyaz biber
1 kase kaşar rendesi
Süslemek için:Maydanoz,domates
YAPILIŞI
Patatesleri yıkayıp kabuklarınız soyunuz.Suda uzun süre haşlayınız.Kaşarı rendeleyiniz.Haşlanan patatesleri soğuk sudan geçirip blendırda eziniz.Yada rendeleyip bir çatal yardımıyla eziniz.Ezmiş olduğunuz patates püresine rendelenmiş kaşar,hindistan cevizi,karabiber,tuz ilave edip karıştırınız.Bir kepçe yardımıyla şekil veriniz.Üzerini maydanozla süsleyiniz.Tabağın kenarlarınıda domatesle süsliyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder