8 Nisan 2010 Perşembe

YOĞURTLU MANTARLI ISPANAK
















MALZEMELER:YARIM KİLO MANTAR
1 BAĞ ISPANAK
2 ADET ORTA BOY SOĞAN
1,5 SU BARDAĞI YOĞURT
YETERİ KADAR SIVIYAĞI
3 DİŞ SARIMSAK
TUZ,KARABİBER,TOZ BİBER
YAPILIŞI:SOĞANLARI SIÇAN DİŞİ ŞEKLİNDE(YEMEKLİK)DOĞRAYINIZ.ISPANAKLARI ORTA BÜYÜKLÜKTE DOĞRAYINIZ.MANTARLARI UZUNLAMASINA DOĞRAYINIZ.SIVI YAĞDA SOĞANLARI KAVURUNUZ.SOĞANLAR ÖLÜNCE MANTALAR İLAVE EDİNİZ.MANTARLARI SUYU ÇEKİNCEYE KADAR KAVURUNUZ.MANTARLARIN SUYU ÇEKİNCE ISPANAKLARI İLAVE EDİNİZ.ISPANAKLAR 3-4 DAKİKA KAVRULDUKTAN SONRA TUZ,KARABİBER İLAVE EDİP OCAKTAN ALINIZ.BİR TAVADA YAĞ VE PUL BİBERİ KIZDIRINIZ.MANTARLI ISPANAKLARI BİR KEPÇE VEYA KASE YARDIMI İLE SERVİS TABAKLARINA ALINIZ.ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT İLAVE EDİNİZ EN ÜSTÜNE İSE KIZDIRMIŞ OLDUĞUNUZ TOZBİBERLİ YAĞI GEZDİRİP SERVİS EDİNİZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder