17 Nisan 2010 Cumartesi

ÇİLEKLİ YAŞPASTA
























MALZEMELER:2 paket kremşanti
yarım kilo çilek
1,5 su bardağı süt
Çilek suyu
Pandispanya için:10 adet yumurta
yeteri kadar süt
1,5 kaşık ovaleks
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
300 gr un(12 yemek kaşığı)
Krema için:6 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Süslemek için:Beyaz çikolata
Siyah çikolata
Çilek sosu
YAPILIŞI:Yumurta sarılarını pudra şekeriyle birlikte çırpınız.Beyazınıda ayrı bir kapta çırpınız.Beyazıyla sarısını karıştırarak çırpmaya devam ediniz.Unla kabartma tozuyla birlikte eliyerek yumurtaya ilave ediniz ve çırpınız.Vanilyayı,ovaleksi,sütü ilave ederek çırpmaya devam ediniz.Sana yağı sürüp unlamış olduğunuz uzun kara fırın tepsisine kek harcını dökünüz.Fırında 30 dakika pişiriniz.Piştikten sonra pandispanyaları soğumaya bırakınız.Bir tencereye sütü,yumurtayı,unu,vanilyayı koyarak çırpma teliyle çırparak ocağa koyunuz.Göz göz oluncaya kadar pişiriniz.Pasta kremasını soğumaya bırakınız.Kremşantiyi sütle çırpıp buzdolabına koyunuz.Çilekler doğranız.Çikolatalar bain marie usulü eritilir ve yağlı kağıt yardımıyla spiral şekli verilir.Soğutulmuş pandispanyaları ip yardımıyla 3 e kesiniz.İlk katın üzerini çilek suyu ile ıslatınız.Kremayı palet veya cetvelle sıvayınız.Üzerine doğranmış çilekleri,kremşantiyi üzerine sıvayınız.Diğer iki katada aynı işlemi uygulayınız.En üste Çilek jolesi sürünüz.Üzerini spiral çıkolatalarla,çileklerle süsleyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder