17 Nisan 2010 Cumartesi

GİZEMLİ PASTA

















MALZEMELER:10-12 adet kestane şekeri
Damla çikolata
Kakaolu süt
Pandispanya için:10 adet yumurta
300 gr un(12 yemek kaşığı un)
1,5 yemek kaşığı ovaleks
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
yeteri kadar süt
Krema için:6 bardak süt
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
Süslemek için:pralin çikolata
Haşhaş
Beyaz çikolata,sütlü çikolata
YAPILIŞI:Yumurta sarılarını çırpınız.Beyazını ayrı çırpınız.Beyazınıda sarısına karıştırınız.Unu eliyerek kabartma tozu ile birlikte ekleyiniz.Vanilyayı,ovaleksi,kabartma tozunu ve sütü ilave ederek çırpınız.Yağlayıp unlamış olduğunuz yuvarlak kek kalıbına(kelepçeli kalıba)kek harcını dökünüz.Fırında 180 derecede 30 dakika pişiriniz.Piştikten sonra soğumaya bırakınız.Bir tencereye sütü,şekeri,vanilyayı,kakaoyu,unu çırparak ocakta göz göz oluncaya kadar pişiriniz.Soğutunuz.Kremşantiyi sütle çırpınız.Sütlü ve beyaz çikolatalara spiral şekli veriniz ve dondurunuz.Buz dolabında soğutunuz.Soğuyan pandispanyaları 3 e bölünüz.Pandispanyaları çikolatalı sütle ıslatınız.Kremayı palet ve cetvel yardımıyla sıvayınız.Üzerine kestane şekeri,damla çikolataları serpiniz.Kremşantiyi sıvayınız.Diğer katlarada aynı işlemi uygulayınız.En üste bain marie usulü pralini dökünüz.(Kalıba alırsanız daha düzgün çıkar)Üzerine haşhaş serperek Donması için buzdolabında bekletiniz.Pasta donduktan sonra spiral çikolatalarla süsleyiniz.

1 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerine saglık cok guzel bişey olmustur kesın.Sana özel ismi sanırım oda senın GİZEM 'li :) süpersin

    YanıtlaSil