13 Nisan 2010 Salı

KiVİLİ BUTİK PASTA























MALZEMELER
10 adet yumurta
300 gr un(12 yemek kaşığı)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı ovaleks
2 paket kremşanti
2 su bardak süt
Ananas suyu
Kreması için:3 bardak süt
2 yemek kaşığı un
4 yeme kaşığı şeker
2 adet yumurta
1 paket vanilya

Süslemek için:500 gr yeşil şeker hamuru
300 gr beyaz şeker hamuru
1 adet kivi
2-3 adet pasta çiçeği
YAPILIŞI:Yumurta sarılarını pudra şekeriyle çırpınız.Yumurta beyazınıda ayrı bir yerde çırparak yumurta sarısına karıştırınız.Unu eliyerek kabartma tozuyla birlikte yumurtaya ilave ederek çırpınız.Ovaleks ve vanilyayıda ilave ederek çırpınız.Sana yağı ile yağlanıp unlanmış fırın tepsisine(yağlı kağıtta kullanılabilir) hazırlamış kek harcı üzerine dökünüz.180 derecelik fırında 30 dakika pişiriniz.Piştikten sonra soğumaya bırakınız.Bu arada sütü,yumurtayı,unu,vanilyayı bir tencereye alıp karıştırınız.Ocağa koyunuz.Göz göz kaynayıncaya kadar karıştırınız.Soğumaya bırakınız.Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpınız.Buz dolabında bekletiniz.Kivileri yuvarlak bir biçimde doğrayınız.Soğuyan ve 2 ye kesmiş olduğunuz pandispanyaların üzerini ananas suyu ile ıslatınız.Soğuyan kremayı üzerine bir palet veya temiz bir cetvel yardımıyla sıvayınız.Üzerine doğramış olduğunuz kivileri diziniz.Üzerine çırpmış olduğunuz krem şantiyi ilave ederek cetvel veya palet yardımıyla sıvayınız.2.katı üzerine yerleştiriniz bu defa sadece kremşantiyi sıvayınız.Yeşil şeker hamurunu nişasta ilavesiyle oklavayla pastanın ebatına göre açınız.Pastanın üzerine kaplayınız.Beyaz şeker hamurlarla yeşil hamurları uzun şeritler haline getirip örgü yapınız ve kenarlarını süsleyiniz.Üzerini kivilerle süsleyiniz.Ve beyaz şeker hamurundanda üzerine şeritler halinde şekiller veriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder