9 Nisan 2010 Cuma

ŞEKERPARE



















MALZEMELER
paket margarin
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
24 adet fındık içi
Yeteri kadar un
Şerbeti için:4 su bardağı şeker
3 su abrdağı su
3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI:Su ve şeker ocağa koyup kaynamaya bırakınız.Kaynamaya başlayınca limon suyu ilavesiyle koyulaştırınız.Şerbeti soğumaya bırakınız.Yumurta sarılarıyla pudra şekerini çırpınız.Şeker eriyince un elenerek ilave ediniz.Bir paket eritilmiş margarin ilave ediniz.Unu elinerek kabartma tozu ile birlikte ilave ediniz.Kulak memesinden yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayınız.Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp yağlanmış fırın tepsisine diziniz.Ortasına fındık içi batırınız.2 adet yumurta sarısını çırpınız.Hazırlamış olduğunuz şekerparelerin üzerine yumurta sarısı sürünüz ve 180 derecelik fırında 15 dakika pişiriniz.Soğuk şebeti sıcak şeker pareye dökünüz.Şerbeti çekinceye kadar üzerine bir tepsi örtünüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder