12 Nisan 2010 Pazartesi

KARALAHANA DOLMASI

















MALZEMELER
2 bağ karalahana
1 kase mısır
250 gr dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı karabiber,yeterince tuz
1 adet kırmızı biber
Yeterince sıvıyağ
YAPILIŞI
Karalahanalar yaprakları ayrıldıktan suda kaynatınız.Kaynatıldıktan sonra damarlı yerlerini çıkartınız.Soğumasını bekleyiniz.Pirinçleri yıkıyarak süzünüz.Süzülen pirinçlere kıyılmış soğan,mısır,kıyma,tuz,karabiber ilave ediniz.Dolma içini Haşlamış olduğunuz karalahanalara doldurunuz ve lahanaları bohça şeklinde kapatınız.Uygun bir tencereye yerleştiriniz.Üzerini geçinceye kadar su koyunuz.3 diş sarımsağı 3 e bölüp tencereye ilave ediniz(Buradaki amaç dolmanın sarımsağın lezzetini almasıdır.)Suyu çekinceye kadar orta ateşte pişiriniz.Servis tabağına alınız.Kırmızı biberleri şerit şeklinde kesiniz ve karalahana dolmasının üzerini süsleyiniz.İçerisinde et olduğu için sıcak olarak servis ediniz.AFİYET OLSUN......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder