18 Nisan 2010 Pazar

HAMURLAR HAKKINDA GENEL BİLGİ

Hamurlar,hors d'oeuvre'den tatlıya kadar mönünün her basamağında yer alabilirler.Bütün hamur çeşitleri otel mutfaklarında patissier bölümünde hazırlanır.Hangi bölüm için kullanılacaksa o bölüm ile birlikte çalışırlar.
Hamurlarda Hamuru iyi uygulamak kadar,malzeme seçimi,ölçülerini doğru bilmek ve yapmakta önemlidir.
Belirli esaslara dikkat edilirse hamur uygulaması başarılı olur.
HAMUR HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Bütün hamur çeşitlerinde esas olan en önemli noktalar
1)Un uygulamadan önce mutlaka elenmelidir.
a)Çok azda olsa içerisinde istenmiyen maddeler olabilir.
b)Unun hava almasını sağlar
c)Unun daha kolay hamur haline gelmesine yardımcı olur.
2)Ölçülü hamur hazırlandıktan sonra içerisine fazla un karışmıyacak şekilde işlem yapılmalıdır.Hamurun ölçüsü bozulmamlıdır.
3)Hamurlar yoğurulduktan sonra hamurun özelliğine göre fakat en az 10 dakika dinlendirilmelidir.
4)Hamurları dinlendirme esnasında,nemli mutfak bezi ile aliminyum folyo ve benzeri ile sıkıca sarılır.Böylece kurumasına engel olunur.
5)Hamur artmışsa ve kullanılmıyorsa sıkıca folyo ile sarılarak deep freeze'de(dondurucuda)saklanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder